середу, 30 березня 2016 р.

Універсальний день інформації



Рудько Г.І. Україна, яку ми втрачаємо / Г.І. Рудько. – Чернівці : Букрек, 2015. - 280 с. : іл.

Людина в результаті своєї нераціональної техногенної діяльності руйнує довкілля, в якому доведеться жити нашим нащадкам. Ця книга є своєрідним застереженням від можливих небезпечних аномалій техногенної діяльності людини. На вагомому науковому матеріалі автор доводить, що при впровадженні стратегії сталого розвитку нашої держави стане можливим забезпечення екологічно збалансованої системи природокористування і збереження екосистем для майбутніх поколінь.


Ковтун А.А. Вода й вогонь в українських легендах та віруваннях / А.А. Ковтун. – К. : Успіх і кар’єра, 2015. – 144 с. : іл.

Збірка тематичних українських легенд та давніх вірувань про найважливіші речі в житті людини - воду та вогонь. Книга стане у нагоді всім, хто захоче поринути у світ наших предків, ознайомитися з їх світобаченням. 







Сучасна українська проза. Антологія / упор. О.О. Петруша. – К. : Книга, 2015. – 320 с.

Антологія творів українських літераторів – це жива і безпосередня розмова авторів з читачами про найнеобхідніше, хвилююче, що відбувається зараз, тут, з нами, де співрозмовники – сучасники, друзі, громадяни нової, молодої України.






Степовик Д. Необароко: Ікони Олександра Охапкіна. – К. : Видавництво ім. Олени Теліги, 2015. – 416 с.; іл.

У цій книзі професор Дмитро Степовик торкається проблем українського ікономалярства останніх двох десятиліть – після поновлення незалежності України. У ній аналізується оригінальна іконотворчість майстра Олександра Охапкіна, який збагатив ікони давнього українського бароко XVII-XVIII століть новими рисами, насамперед – розмаїтою декоративністю, щедрою українською святковою атрибутикою: вишивками, писанками, квітками.


Литовченки Т. і О. Фатальна помилка 6 авантюр.-іст. роман / Т. і О. Литовченки. – Харків : Факт, 2015. – 319 с.

Роман «Фатальна помилка» присвячено 355-й річниці Конотопської битви та трагічній загибелі полковника Юрія Немирича — мрійника, романтика, авантюриста, українського інтелектуала XVII століття, відомого благодійника, адепта європейського вибору. Адже ще 355 років тому Україна мала цілком реальний шанс стати справжньою, як для XVII століття, європейською державою — незалежною, міцною і прогресивною. 
Проте скористатися такою історичною можливістю не вдалося...

Немає коментарів:

Дописати коментар