вівторок, 24 вересня 2019 р.

Презентація книги Сергія Уса "Хроніка Волинського Полісся"

В черговий раз відвідувачі нашої книгозбірні мали нагоду зустрітися з людиною небайдужою, краєзнавцем-дослідником, пошуковцем та цікавим співрозмовником Сергієм Миколайовичем Усом.
З попередньої нашої зустрічі, яка відбулася  у стінах  бібліотеки, ми знаємо, що за його авторством уже вийшла в світ  книга  «Радянсько-Польська війна у вересні-жовтні 1939 року на Волинському Поліссі». Відомо, що автору вдалося подужати історію не розплутану, не опрацьовану. Адже саме  ця сторінка в історії нашого краю є мало дослідженою. Тому і праця є важка і велика, бо доводиться самому перевіряти факти, дати, шукати подробиці, відтворювати події далеких років.
З  усього дослідженого, утворилася ще одна нова книга «Хроніка Волинського Полісся» події 1944-1954 років, яка є немалим додатковим матеріалом до загальної історії Волині. Автор намагається за допомогою архівних матеріалів, відтворити події далеких років  на території  Любешівського,  Ратнівського,  Камінь-Кширського, Маневицького та, частково, Ковельського районів Волинської області, а саме: боротьбу ОУН та УПА проти радянської влади. Всі пропоновані увазі читача документи проходили під грифом «Цілком таємно».





Немає коментарів:

Дописати коментар