пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Ріка нашої пам'яті (година-реквієм, присвячена 80-ій річниці голодомору 1932-1933рр.)

Героїчна і водночас трагічна історія України. Вона знала багато важких часів - стихійні лиха, війни, соціально-політичні заворушення, що спричиняли різні кризові явища, серед яких були "винищення, голод і меч". Минає 80 років з часу однієї з найжахливіших трагедій в історії українського народу - голодомору 1932-1933 рр.
      Ідуть роки, минають десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилює серця людей: і тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об'єднувати всіх живих одним спогадом, однією печаллю, однією надією.
      Саме цій події була присвячена година-реквієм "Ріка нашої пам'яті". Іван Іванович Вовк - голова районної державної адміністрації та Віктор Іванович Сус - голова районної ради, у своїх виступах підкреслили, що трагедія 1932-1933рр. буде завжди в пам'яті мільйонів людей і закликали всіх жителів району не бути байдужими до минулого свого народу, в скорботі схилити голови перед пам'яттю невинних жертв і приєднатися 23 листопада 2013р. о 16:00 до загальноукраїнської акції "Засвіти свічку".



 Увазі присутніх була запропонована книжково-ілюстративна виставка "Тече по душі сльоза".


Немає коментарів:

Дописати коментар