четвер, 4 грудня 2014 р.

"Моя Волинь, моя земля, моя країна"

            Поліський краю, любий, милий,
Окрасо рідної Волині,
Лісів прадавніх вічна сила,
Озера, ріки плавноплинні!

          Волинська область - це земля, позначена історничними  місцями, де споконвіку вершилися найважливіші події, часом важкі й трагічні. Багата подіями доля області позначилася на зовнішньому вигляді Волині, залишила слід у вигляді історичних та архітектурних пам'яток. Розмаїта живописна місцева природа зберегла свою первісну велич і приваблює тисячі туристів. 
           Під чиєю тільки владою не була Волинь протягом віків: Польщі, Австро-Угорщини, Німеччини, Російської імперії (1792-1917рр.), знову Польщі (1921-1939рр.), "Вікопомний" вересень 1939 року Волинь знову у складі УРСР.
          4 грудня, в день 75-річчя від дня створення Волинської області, спільно з 9-В класом НВК№1 та вчителем художньої культури Кутько Оксаною Віталіївною було проведено екскурс в історію, де присутні дізналися про становлення Волині з прадавніх часів до сьогодення.



         
          На продовження даної тематики було урочисте зібрання в районному Будинку культури, де центральна районна бібліотека презентувала книжково-ілюстративну виставку "Лелечим краєм звуть моє Полісся".



,

Немає коментарів:

Дописати коментар