четвер, 15 січня 2015 р.

Калиновий квіт Полісся

                        Куди б не кликала дорога,
                        Які б не манили краї,
                        Миліш від рідного порога
                        Нема нічого на землі.


              В районній бібліотеці для дорослих відбулася літературно - фольклорна зустріч з Олександрою Павлівною Кондратович - уродженкою села Кримне, Камінь- Каширського району, педагогом з великої літери, почесним краєзнавцем України, збирачем перлин народної творчості, фольклористом і етнографом, автором і упорядником багатьох книг.
           Нещодавно районна рада ухвалила рішення заснувати премію імені В. М. Кмецинського за краще історико - краєзнавче дослідження Камінь - Каширщини. Олександра Павлівна удостоїлася честі стати першим лауреатом даної премії.




Голова районної ради Віктор Іванович Сус нагородив почесного краєзнавця Дипломом та вручив грошову нагороду.




           На це свято завітали  представники влади та прихильники творчості Олександри Павлівни, яка на сьогодні є одним з найсумлінніших пошуковців перлин народної творчості і водночас чи не єдина на всю Україну, яка працює з родильним і весільним фольклором, досліджує одвічну тему материнства, формування дитячої душі, починаючи з утроби матері.
         Українська народна пісня, традиція, обряд, так само, як і мова - душа нашого народу. Те , що зберіг народ, безцінний дар. Завдяки таким людям, як Олександра Павлівна, ми починаємо по- іншому дивитися на життя і черпати енергію в джерелах витонченої народної мудрості.
         









Немає коментарів:

Дописати коментар