вівторок, 10 березня 2015 р.

Віддалений у часі, але близький, немеркнучий взірець

       


 Він був сином мужика і став
володарем у царстві духа...
І.Франко


      Божий промисел надсилає в людську цивілізацію таких велетнів духу, які виростають до будителів цілих епох і народів. Вони зазвичай об'єднують у собі стільки талантів, що стають притягальною силою як для звичайних смертних людей, так і для елітної частини людського суспільства. Саме до таких вселюдських титанів належить славний син українського народу Тарас Григорович Шевченко.
       День народження і день смерті Тараса Шевченка стоять поряд: 9 і 10 березня. Між цими двома березневими днями 47 років життя, яке стало славою і гордістю народу України, знаменуючи початок і вершинні досягнення нової української літератури. Для справжніх геніїв час не вимірюється датами народження і смерті: їхні ідеї і творче надбання перебувають поза часом, вони - безсмертні.
      В НВК№1 для учнів 11-А класу (класний керівник Войтусік Валентина Андронівна) був проведений вечір літературного портрету "Віддалений у часі, але близький, немеркнучий взірець", під час якого присутні ознайомилися з маловідомими фактами з життя Тараса Григоровича та читали твори Великого Кобзаря.








       

Немає коментарів:

Дописати коментар