четвер, 5 вересня 2019 р.

"Завжди пам'ятай минуле"

       З усіх доріг є особливі - дороги пам'яті. І ведуть вони до священних місць, яких так багато на нашій землі. Ведуть до пам'ятників, меморіалів, обелісків, що увічнюють подвиг народу.
       Є і в Камені - Каширському цікаві своєї історією не лише будівлі, а й місця пов'язані з трагічними та історичними подіями. Наше місто має давню та цікаву історію. Назва міста несе в собі частку тих далеких часів, де на його околицях було знайдено сліди споруд бронзового та раннього залізного віку. Перша згадка про Камінь - Каширський датується 1196 роком, коли волинський князь Роман Мстиславович збудував на цьому місті фортецю для захисту північних рубежів Волинської землі. Фортецю було названо Каменем, а городище, що виникло неї - Кошером.
      Подорожуючи по своїй землі ми відкриваємо для себе багато нового і цікавого. Дізнаватися про рідний край, його історію та культуру нам також допомагають книги, документи, мандрівки, пошук та небайдуже серце.
      В рамках обласного огляду - конкурсу сценаріїв та відеосюжетів "Планета книг:is the best"було проведено бібліоквест "Завжди пам'ятай минуле". Ми підемо до пам'ятників і могил, щоб поклонитися пам'яті славних героїв та отримати нові знання про рідний край, додати краплинку своєї пошани та поваги до його історії.
   










Немає коментарів:

Дописати коментар