вівторок, 5 травня 2020 р.

"В цілім світі найрідніша" - Віртуальна інформина до Дня матері.



         Одне з найсвітліших і найрадісніших свят  весни - День матері. У календарі свят, для мами визначений особливий день, який святкується в Україні  і в багатьох країнах світу  в другу неділю травня.
         День матері - свято любові і поваги, одне із самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами.
         Саму ідею святкування Дня матері  приписують американській активістці Джулії Уорд Хоув а також вчительці з Графтона в Західній Вірджинії Анні Джарвіс.


     Американський Президент Вудро Вільсон  в 1914 році оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів. Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 23 країни. В Україні День матері святкували з 1929 року.

     В різних країнах свої звичаї і традиції святкування: в США та Австралії - приколюють  до одягу квітку гвоздики, при цьому кольорова гвоздика показує, що матір людини жива, а біла - що її на цьому світі вже немає. У Мексиці в День матері в католицьких храмах виконують особливу пісню "Las mananitas", деякі країни влаштовують благодійні акції в будинках престарілих.
   
    Існують традиції святкування даного свята і в Україні. У нашій державі, цього дня, прийнято дарувати квіти і цукерки, але все ж кращий з усіх подарунків – це подарунок, зроблений своїми руками. Кожну другу неділю травня, на вулицях багатьох міст, жінкам дарують різноманітні подарунки, такі як квіти, орігамі, браслети та брошки. 

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. 

Матері присвячується... 

(за творчістю українських поетів і письменників)


  




Є книги, призначення яких розважати. Є ті, які осмислюють минуле або фантазують на тему майбутнього, переносять нас в інші світи. Але існують книги цілком інші. Ті, які читаємо ми душею. Які розкривають найглибинніші речі, які існують у світі людей. І одна із них – Мамина Книга Життя.
Свято на честь Матері триває один день. Та Мати завжди з нами.Так було. Так є. Так буде.

    У переддень свята, ми від усієї душі вітаємо дорогих мам. Хай світлом і добром відгукуються у душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість!












Немає коментарів:

Дописати коментар