четвер, 11 березня 2021 р.

"Зламана доля та нескорена воля" - літературна імпреза

               Щороку, в березні, Україна відзначає дні, які в народі називають "шевченківськими".       9 і 10 березня - день народження і день смерті українського Кобзаря, геніального поета, філософа, художника, борця за волю - Тараса Григоровича Шевченка. Минає 207 років з того часу, коли на світ з'явився цей геній, але його творчість й нині залишається для нас дорогоцінним скарбом і передається з покоління в покоління. Товща часу не в змозі притупити гостру актуальність його слова. Цікавість до постаті Кобзаря і його спадщини не зменшується з роками, що є цілком закономірним явищем, оскільки Тарас Шевченко став символом духовного відродження народу.              

             Саме видатному сину українського народу була присвячена літературна імпреза "Зламана доля та нескорена воля", яку підготували працівники бібліотеки спільно з учнями 9-Б класу (класний керівник - Борсук Тетяна Якимівна) ЗЗСО "Камінь-Каширський ліцей №1 ім. Є. Шабліовського". В ході заходу учні ознайомилися з сторінками творчості великого Кобзаря, а також заглибились у художній світ лірики поета, почитавши його твори, переглянули викладку літератури "Доля осяяна талантом", яка поглиблює знання про коротку, трагічну, але в той же час і величну долю Тараса Шевченка.

         Минають віки... Стираються написи на камені, тліють книги, руйнуюються будівлі, але слово Шевченка - живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він своєму народові.












Немає коментарів:

Дописати коментар