четвер, 18 березня 2021 р.

"Все, що душа довірила словам"

                               

      Березень багатий на визначні події для книголюбів і всіх, хто щодня опановує мистецтво слова. Щорічно 21 березня за ініціативою ЮНЕСКО святкують Всесвітній день поезії - свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити невисловлюване.

    Поезія лікує, надихає, розчулює. Читання поезії - це завжди читання самого себе, занурення у свої глибини, співвіднесення з ліричним героєм - і, як бонус, можливість віднайти відповіді на питання, що давно хвилюють.

    До Всесвітнього дня поезії в бібліотеці функціонує книжково-ілюстративна виставка "Все, що душа довірила словам", яка розкриває творіння людської душі, що сходить зорею і яскравіє на поетичному небосхилі. 

    Представлена на виставці література знайомить відвідувачів книгозбірні з ліричними сонетами В. Шекспіра та Ф. Петрарки, проникливою лірикою Г. Гейне, П. Верлена та Ш. Бодлера, бунтівним закликом Т. Шевченка, твердим, але разом з тим ніжним словом Лесі Українки. Представлені також твори українських класиків та палітра сучасних українських поетів. Волинь зродила ціле гроно талановитих митців слова, серед них - П. Мах, Є. Сверстюк, В. Слапчук,        І. Чернецький, В. Штинько. Цим та іншим особистостям присвячений розділ виставки"Перлини поезії Волині".
















  





      Познайомившись з виставкою літератури, почитавши ліричні твори, ніби поринаєш в чарівний світ поетичних звуків, починаєш цінувати красу природи, прагнеш відірватися від сірої буденності, відпочити душею. Тож вивчаймо творчість поетів, захоплюймося поезією, бо вона підносить нас духовно, збагачує новими відчуттями та своєю неповторністю. 


Немає коментарів:

Дописати коментар