середу, 1 лютого 2017 р.

"На перехрестях долі" - презентація видання О.П.Кондратович

 
    
    Презентація нового видання  "На перехрестях долі" зібрала у затишній залі шанувальників творчості Олександри Павлівни Кондратович - доньки поліського краю, педагога за покликанням, Почесного краєзнавця України, фольклориста і етнографа, уродженки с.Кримне Камінь-Каширського району, яка зробила значний внесок у дослідження фольклорно-етнографічної спадщини Волинського Полісся.
   Книга цікава, як і саме життя і творчість авторки, сповнене як здобутків і перемог, так і прорахунків та невдач. Це не просто спогади про життя і творчість авторки, то багатопланова панорама Волинського Полісся, на тлі якої проходить життя - від поетичних картин раннього дитинства до нелегких випробувань, незрідка між існуванням і смертю. А понад тим - любов до рідного краю, його старожитностей, незламність волі та духу, прагнення жити достойно і творчо. Зі сторінок книги віє чаром народної пісні, легенди, переказу, звичаю, прапредківсських заповітів.
   З вітальним словом на презентації виступили:

- Алла Адамівна Дмитренко-етнолог, кандидат історичних наук, доцент Східноєвропейського національного університету ім.Лесі Українки;

- Людмила Мірошниченко-Гусак - завідувач відділу етнографії Волинського краєзнавчого музею;
- Світлана Василівна Політило - директор Волинської обласного редакційно-видавничого підприємства "Надстир'я";

-Валерій Макарович Хитрик - керуючий справами районної ради;

- Наталія Олександрівна Пась - директор народного краєзнавчого музею.

  Тепла, затишна, щира атмосфера панувала на заході. Було щемливе відчуття, що зібралася справжня дружня родина однодумців, подвижників, безмежно залюблених в своє рідне Полісся, палке слово, пісню, книгу.




  А особливу атмосферу допомогли створити:

фольклорний ансамбль "Полісянка" дитячої школи мистецтв


та Світлана Сотник - солістка районного будинку культури.
 
     Окрасою заходу став творчий  доробок видань Олександри Павлівни, представлений на книжково-ілюстративній виставці "Моє Полісся калинове! Моя ти гордість вікова!"





Немає коментарів:

Дописати коментар