понеділок, 20 лютого 2017 р.

"Душу - Богу, життя - Україні, честь для себе"

     


       20 лютого - третя річниця величного подвигу відданих патріотів нашої держави, які, вийшовши на вулиці в зимові дні 2013-го й 2014 років, на повен голос заявили всьому світові, що Україна - вільна та незалежна. Такий всенародний спротив переріс у Революцію Гідності.

      Герої Небесної Сотні - це уособлення громадянської відваги та самовідданості, сили духу й моральної стійкості. Вони хотіли бачити Україну усміхненою, веселою, без корупції і хабарництва, із справедливим правосуддям, без свавілля правоохоронних органів та корумпованих чиновників, щоб була заможна країна з відкритими кордонами до країн європейської спільноти. Адже про таку країну мріють мільйони громадян.

Вони прожили різне життя – хто довге, а хто зовсім коротке, але їх як і сотні тисяч учасників Майдану, мільйони по всій Україні та в цілому світі об’єднало прагнення правди. Правди – як природного єднання істини і справедливості. Правди, яка би була основою державного, суспільного, особистого життя.
 З метою вшанування  героїв Небесної Сотні в НВК №1 з учнями 8  класу відбулася. відверта розмова, історично правдива, в деякі моменти емоційно напружена, але така потрібна молодим людям. Бібліотекар Валентина Потапчук з нотками хвилювання розповідала про події та волинян, які були в ті часи на Майдані.





Немає коментарів:

Дописати коментар