четвер, 28 лютого 2013 р.

Презентація посібника зі створення центрів правової інформації та консультацій "Правова допомога у громаді"

В Україні набрав чинності та діє Закон України "Про безоплатну правову допомогу", згідно якого на органи місцевого самоврядування покладається обов'язок надавати безоплатну первинну правову допомогу. З цією метою органи місцевої влади мають створювати Центри правової інформації та консультації чи залучати осіб приватного права для надання безоплатної юридичної допомоги населенню.  Такий центр створений і в нашому місті. Населення повинно бути захищене у правовому полі і мати можливість скористатись безоплатною правовою допомогою на рівні місцевої громади кожного другого четверга в приміщенні "Універмагу" (2-й поверх) з 10:30 до 13:00. Телефон для довідок 0956234011.
Саме юристи покликані відстоювати засади верховенства права і законності, захищати конституційні права та свободи громадян.
28 лютого 2013р. в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулась зустріч із співавтором посібника "Правова допомога у громаді" - Оленою Миколаївною Матвійчук, головою Волинської обласної громадської організації "Центр правової допомоги", адвокатом та викладачем кафедри кримінального права і процесу юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, яка презентувала видання і відповіла на запитання учасників заходу.



Немає коментарів:

Дописати коментар