пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Схилімо голови в скорботі


Відкрийтесь небеса! Зійдіть на землю
Всі українські села, присілки та хутори
Повстаньте всі, кому сказали: вмри!
Засяйте над планетою,невинні душі!

    Сьогодні, коли від початку голодомору минули десятки років, ми не маємо права забувати народне слово правди. Бо це слово здолало смерть, аби дійти до нас, збудити в наших серцях пам'ять про мільйони безвинно замучених предків і застерегти від повторення страшних помилок.
    Народна пам'ять - найдостовірніше історичне джерело, Вона жива, це її тривожні дзвони закликають кожного з нас сьогодні перепустити крізь власне серце цей велетенський біль. Ніякі найсуворіші заборони не могли викорінити з пам'яті народу спогади про голод. Розповіді про трагедію передавались від старих до молодих, знаходили відображення в усних переказах і художніх творах.
     21 листопада, в сесійній залі районної ради працівниками районної бібліотеки для дорослих проведено Годину історичної правди "Схилімо голови в скорботі",присвячену жертвам голодоморів 1921-1922, 1946-1947 та геноциду Українського народу 1932-1933 років.
    Участь в даному заході взяли голова районної ради Віктор Сус, начальники відділів і управлінь райдержадміністрації. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.







   

Немає коментарів:

Дописати коментар